Discutia despre Bepanthen Partea a II- a – Ingrediente

Sa continuam prin a vedea ce contine Bepanthen si de ce este bun pentru tatuaje.

In general tatuatorii recomanda sortimentul de unguent Bepanthen pentru eritem fesier (exista o gama mai mare sub acest nume ce contine si unguente antiseptice, antipruriginoase si o crema pentru arsuri solare si rani superficiale) pe baza de *dexpanthenol*. Aceasta substanta activa se transforma in momentul aplicarii in Vitamina B5 care ajuta la refacerea si vindecarea pielii.

Pe langa provitamina B5 exista si un extract natural de migdale, lanolina, parafina, ceara alba si diverse substante cu rol de oferire a unei consistente potrivite, rezistenta la rancezire si conservare. Cateva din ingrediente sunt de origine minerala, adica derivati ai petrolului (ex: parafina) . Desi sunt trecute pe o oarecare lista neagra a ingredientelor cosmetice, asta nu schimba faptul ca nu exista dovezi ca o folosire periodica poate avea efecte periculoase pentru piele. Plus: efectul emolient este greu de trecut cu vederea si cateodata greu de echivalat cu extracte 100% naturale.

In ultimii ani au aparut in mediul online mai multe discutii despre schimbarea retetei Bepanthenului si unul din cele mai complexe articole pe care l-am citit despre asta ar fi https://inkluded.co.uk/…/01/18/never-use-bepanthen-new-tat…/ . Aici sunt si pareri ale tatuatorilor, unele pro, altele contra. Recomand, daca inca sunteti sceptici, sa cititi tot articolul iar daca aveti intrebari va astept cu mare drag,
Din proprie experienta eu pot doar sa intaresc unele din afirmatiile din articole cum ar fi: pielea mai sensibila se sufoca din cauza lanolinei si a compusilor minerali si pateaza hainele destul de rau.

 

Alege Cremuta Tattoo Aftercare!

www.tattoo-aftercare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *